Svømmende gulv på et støbt undergulv

Betonunderlag evt med indstøbt gulvvarmerør.
Lydmembram/mellemlag til dæmpning af trægulvets lyd når man går på gulvet.
Trægulvet her kan der bruges flere typer/sorter af gulve.

Fakta om det svømmende gulv

Svømmende gulv knirker ikke ret meget, men det kan forekomme.

Der kan konstateres “klapre/kliklyde” ved gang hen over gulvet.

Knirkelyde kan skyldes at gulvet, der oftest er af tykkelsen 8 -14 mm, ligger på et for blødt underlag evt. kombineret med et for ujævnt undergulv (typisk beton eller gammelt bræddegulv). Underlag der er bløde kan være gulvpap, korksmuldspap, gummikork, skumplast eller filt. Underlaget kan også være isolering,med en lastfordelende plade øverst. Det bløde underlag er lagt, for at reducere klaprelyde og forbedre gulvets lydsegenskaber og evt. varme- og lydisolering. Nogen underlag kan virke som fugtspærre.

Knirker gulvet, kan det være to eller flere brædder, der giver knirkelyde, når de påvirkes mod hinanden, når man går på gulvet. Er underlaget ujævnt eller for blødt, kan et eller flere brædder trædes ned i forhold til de nærliggende brædder ved belastning, og knirkelydene opstår. Der vil normalt være skade i de langsgående limsamlinger mellem brædderne, men også limsamlinger i bræddestød kan være ødelagt.

Problem:
Hvis et 14mm lammelgulv er lagt på betonunderlag og betonunderlaget er sunket gradvist efter byggeriet er afleveret ,kan det forsage at lammelgulvets samling knækker og går i stykker.

Løsning:
Bor 3 mm huller præcist ned til fer ,men bor ikke helt igennem, kun til fer, herefter kan man udfylde hullerne med en sprøjte med en smule vandfast expanlim.Limen vil udvide sig og udfylde den forskel der er mellem de 2 brædder.

Fer = Taplignende fremspring på kanten eller enden af et bræt (‘han-delen’).

Not = Fuge i et bræts kant.

Tilslut lukkes hullet med plastiktræ i den rigtige farve.
Det tilrådes ikke at lave denne operation selv.
Denne løsning kan holde en del år hvis man ikke ønsker at udskifte gulvet.

Løsning:
Gulvet skal lægges helt om,og evt spartling ,med selvnivelerende spartelmasse skal foretages.